Način pripreme
Očistite i operite luk, beli luk, papriku, krompir i šargarepu. Crni luk narendati, a šargarepu, beli luk i krompir, kao i pečenu papriku sitno iseckati.
Pokrećemo multikuker na program „fry”, stavljamo ulje i maslinovo ulje i čim se zagreju pržimo luk i šargarepu dok luk ne porumeni.
Dodajte krompir i oprano crveno sočivo. Dodajte toliko vode da pokrije sve proizvode (ako je potrebno, dodajte još vode tokom kuvanja). Prelazimo na program boil. Čim sočivo provri, dodajte paradajz pastu, začine, beli luk i papriku.
Čim se program isključi (moj je 30 minuta), posno sočivo bi trebalo da bude spremno za jelo.
Ako se ne prokuva do kraja, ponovo dovršimo na programu „boil“. Gozbu od sočiva služimo hladnu! Prijatno!
Crveno sočivo u multikukeru serviramo sa hlebom iz multikukera.