Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od pečuraka»Brzo crveno sočivo sa pečurkama

Brzo crveno sočivo sa pečurkama

Plamena GeorgievaPlamena Georgieva
Početnik
23845
Brzo crveno sočivo sa pečurkama
Fotografije: Plamena Georgieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
5
"Brzo crveno sočivo sa pečurkama - brzo i jednostavno za spremanje"

Potrebni sastojci

  • crveno sočivo - 250 g
  • šargarepa - 1 komad
  • šampinjoni - 280 g, 1 teglica
  • mladi luk - 1 vezica ili 1 glavica, crni
  • beli luk - po ukusu, može i maslinovo ulje
  • maslac - 1 kašika
  • ulje
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • čubar
  • majčina dušica
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo sočivo i peremo ga dok voda ne bude čista. Ostavljamo ga da se natopi u malo vode, dok ne očistimo preostalo povrće. Za to vreme stavljamo jedan bokal vode da provri.

Luk, šargarepu, beli luk i pečurke stavljamo u blender ili isečemo na sitno.

Zagrevamo šerpu na visokoj temperaturi i stavljamo maslac sa povrćem.

Dinstamo povrće i kad je gotovo dodajemo sočivo, odmah prelivamo provrelom vodom do dva prsta iznad sočiva.

Dodajemo začine i kuvamo dok ne bude gotovo (meni je sočivo bilo gotovo za 10 minuta).

Kada je sočivo potpuno skuvano u jednu šolju stavljamo kašičicu aleve paprike i malo ulja i promešamo, nakon toga dodajemo tu smesu u janiju od sočiva i kuvamo još 2-3 minuta.

Kod kuće se domaće skuvano sočivo pojede za čas, pogodno je kao glavno jelo, ali i kao garnirung.

Bude gotovo za manje od pola sata.

Nadam se da će vam se svideti recept za brzo crveno sočivo sa pečurkama.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: