Način pripreme
Očistimo sočivo i peremo ga dok voda ne bude čista. Ostavljamo ga da se natopi u malo vode, dok ne očistimo preostalo povrće. Za to vreme stavljamo jedan bokal vode da provri.
Luk, šargarepu, beli luk i pečurke stavljamo u blender ili isečemo na sitno.
Zagrevamo šerpu na visokoj temperaturi i stavljamo maslac sa povrćem.
Dinstamo povrće i kad je gotovo dodajemo sočivo, odmah prelivamo provrelom vodom do dva prsta iznad sočiva.
Dodajemo začine i kuvamo dok ne bude gotovo (meni je sočivo bilo gotovo za 10 minuta).
Kada je sočivo potpuno skuvano u jednu šolju stavljamo kašičicu aleve paprike i malo ulja i promešamo, nakon toga dodajemo tu smesu u janiju od sočiva i kuvamo još 2-3 minuta.
Kod kuće se domaće skuvano sočivo pojede za čas, pogodno je kao glavno jelo, ali i kao garnirung.
Bude gotovo za manje od pola sata.
Nadam se da će vam se svideti recept za brzo crveno sočivo sa pečurkama.
Nek vam je slatko!