Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Crveno sočivo sa tikvicom i zelenišem

Crveno sočivo sa tikvicom i zelenišem

Crveno sočivo sa tikvicom i zelenišem
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Ovo je najposebniji recept za sočivo, koji možete otkriti"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 srednje velika
  • luk - 1 mala glavica
  • paprike - 1 mala
  • crveno sočivo - 130 - 140 g
  • ulje - 4 - 5 supenih kašika
  • so - po ukusu
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • bosiljak - 5 komada, listovi
  • peršun - 3 - 4 struka
  • listovi bokvice - 3 srednja
  • beli luk - 2 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Svake godine u sezoni tikvica pravim ovu omiljenu janiju sa crvenim sočivom i tikvicom.

U tiganju se zagreva ulje, dinsta se naseckani luk, beli luk i crvena paprika.

Nakon 2-3 minute se dodaje naseckana tikvica na četvrtinice i posipa se sa malo soli.

Nakon što omekšaju, sipa se aleva paprika, izmeša se i sipa se topla voda malo ispod nivoa tiganja.

Sipa se crveno sočivo, naseckani listovi bokvice i kuva se na umerenoj vatri tako što se periodično meša dok se sočivo ne skuva.

Voda mora da ispari i da ostane gotovo na masti.

Posipa se naseckanim listovima bosiljka i peršuna.

Veoma ukusna janija sa zelenišem i korisnim biljkama! Prijatno!

Crveno sočivo sa tikvicom i zelenišem servirajte sa toplim seoskim hlebom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: