Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Turšija od karfiola, šargarepe i zelenog paradajza

Turšija od karfiola, šargarepe i zelenog paradajza

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Turšija od karfiola, šargarepe i zelenog paradajza
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Turšija od karfiola, šargarepe i zelenog paradajza - hit jeseni 2023"

Potrebni sastojci

  • karfiol - 1 glavica oko 2 kg
  • šargarepa - 6 komada
  • zeleni paradajz - 25 komada
  • biber - 15 zrna
  • lovorov list - 3 komada
  • piment - 6 komada
  • slačica - 1/2 pakovanja
  • sirće - do donje ivice tegle
  • šećer - 3 kašike
  • so - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Peremo sve naše proizvode.

Šargarepu iseći na veće komade.

Karfiol podelimo na male cvetove.

Paradajz koji je veći isečemo, ostatak ostavimo cele, napravimo rupe na nekoliko mesta.

U teglu od tri litra stavite sirće, so, šećer i začine.

Nakon toga počnite da ređate povrće.

Kada su tegle gotove zatvorite čepom i protresite turšiju sa karfiolom.

Mućkanje se nastavlja nekoliko dana, nakon čega turšiju od karfiola, šargarepe i zelenog paradajza čuvamo za zimu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: