Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Voćni krem»Krem sa bundevom i keksom

Krem sa bundevom i keksom

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
25168714
Krem sa bundevom i keksom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Krem sa bundevom i keksom - doza slatkoće i ljubavi prema vašim najmilijima. ​"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 500 ml
  • bundeva - 300 prethodno kuvana
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 6 kašika
  • šećer - 2/3 šolje
  • običan keks - 1 pakovanje.
  • kravlji maslac - 1 mala grudvica
  • vanila - po ukusu
  • cimet - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom i dodajte im vanilu, cimet, brašno i malo mleka. Mutite dok ne postane homogena smesa.

Dodajte izgnječenu kuvanu bundevu.

Da biste olakšali proces, sve navedene proizvode možete staviti u blender i umutiti ili koristiti mikser.

Preostalo mleko stavite u šerpu na šporet da se zagreje (ali ne i da provri).

U tankom mlazu dodajte smesu od jaja i mešajte dok ne provri i dok se ne zgusne. Skinite sa vatre i dodajte maslac.

Izmrvljeni keks stavite u odgovarajuće šolje, prelijte kremom od bundeve i naizmenično keks, krem, završavajući kremom.

Poslastice serviramo u šoljicama nakon što se potpuno ohlade i kada se krem sa bundevom i keksom stegne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: