Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk s keksom i krem sirom

Čizkejk s keksom i krem sirom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7682295k233
Čizkejk s keksom i krem sirom
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 6
15/07/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
8
"Svako može da pripremi ukusan čizkejk, posebno kada pri ruci ima ovako lak i proveren recept za njega"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • keks - 160 g
  • masalc - 70 g
  • za krem
  • krem sir - 125 g
  • kisela pavlaka - 250 g
  • šećer u prahu - 5 - 6 supenih kašika
  • čia - 2 supene kašike
  • želatin - 5 g
  • za preliv
  • slatko - 150 g, po izboru
  • želatin - 5 g
* merne jedinice

Način pripreme

Ovaj čizkejk se priprema veoma brzo, a rezultat je uvek mnogo dobar.

Počnite tako što sameljete keks u blenderu ili ga izmrvite u kesi uz pomoć oklagije. Ratopite maslac i pomešajte sa keksom dok ne dobijete vlažne mrvice. Nakon toga sipajte smesu u kalup sa dnom koje se skida (18-20 cm). Napravite koru pritiskajući.

Stavite u frižider na 20 minuta, a za to vreme pripremite krem.

Potopite želatin u 50 ml hladne vode dok ne nabubri.

U posudi pomešajte krem sir i šećer u prahu i mešajte dok ne dobijete gladak krem. Nakon toga dodajte kisleu pavlaku. Ponovo promešajte.

U posudu na pari stavite želatin dok se ne rastvori. Voda ne treba da provri.

Dodajte u njega smesu za krem, promešajte i sipajte smesu preko hladne i stvrdnute kore.

Na kraju dodajte 2 supene kašike čie. Promešajte i stavite u frižider na 2 sata.

Nakon što se krem stvrdne dodajte slatko, takođe u njega možete da stavite 5 g želatina, kao što sam ja uradila, ali i ne morate. Ako odlučite da napravite sa želatinom, prvo ga potopite u 50 ml hladne vode i posle rastopite na pari, nakon toga dodajte ue slatko. Stavite u frižider na još jedan sat.

Vaš čizkejk bez pečenja je gotov za konzumiranje, bez, jednostavn i veoma ukusan.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: