Krem karamel u kalupu za kuglof

30/03/2018
"Kada stvarno voliš krem karamel, nije ti dovoljna jedna posudica, zato smo ga napravili u kalupu za kuglof "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano424
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 10 komada
  • sveže mleko - 1 l
  • vanila - 1 kesica
  • šećer - 8 supenih kašika
  • za karamel
  • šećer - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Karamelizujte šećer direktno u kalupu za kuglof i ostavite da se ohladi.

U posudi umutite jaja sa šećerom uz pomoć miksera. Sipajte smesu u kalup za kuglof, u već ohlađen karamel.

Stavite u drugi, veći pleh, u koji ste sipali hladnu vodu, i pecite na pari 1 sat, na 150-160 stepeni.

Gotov krem karamel ostavite da se ohladi, nemojte ga vaditi iz pleha sa vodom, nakon toga stavite u frižider na jednu noć.

Sledećeg dana okrenite u veliki tanjir i servirajte sa kuglom sladoleda ili šlaga.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti