Način pripreme
U toplom mleku rastvaramo kvasac zajedno sa 1 supenom kašikom šećera i ostavljamo na toplom.
U posudi mutimo jaja sa šećerom dok ne pobele.
U njih dodajemo istopljeni maslac mešajući i dodajemo nadošli kvasac, vanilu, koru limuna, suvo grožđe i brašno.
Dobija se meko testo.
Za pravljenje ovog milibrota koristila sam mikser sa dodacima za testo.
Kada smo ostavili testo jednom da nadođe, drugi put se testo meša sa masnoćom dok u potpunosti ne upije.
U potpunosti od nas samih zavisi kako ćemo oblikovati milibrot.
Milibrot stavljamo u kalup za kuglof, podmazan masnoćom i ponovo ostavljamo da nadođe.
Odozgo premazujemo žumancem umućenim sa 2-3 kapljice ulja i obilno posipamo šećerom.
Stavljamo u rernu i pečemo dok ne bude gotovo.
Milibrot u kalupu za kuglof je veoma uspešan.