Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Milibrot»Milibrot u kalupu za kuglof

Milibrot u kalupu za kuglof

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Milibrot u kalupu za kuglof
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
215 min.
Porcije
10
"Vazdušast milibrot za svaki dan kad vam se prijede"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 kg
  • sveže mleko - 300 ml
  • šećer - 250 g
  • maslac - 150 g
  • svež kvasac - 40 g
  • jaja - 6 komada
  • kora limuna - od 1 limuna
  • suvo grožđe - 1 šaka
  • so - 1 prstohvat
  • jaja - 1 komad, za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

U toplom mleku rastvaramo kvasac zajedno sa 1 supenom kašikom šećera i ostavljamo na toplom.

U posudi mutimo jaja sa šećerom dok ne pobele.

U njih dodajemo istopljeni maslac mešajući i dodajemo nadošli kvasac, vanilu, koru limuna, suvo grožđe i brašno.

Dobija se meko testo.

Za pravljenje ovog milibrota koristila sam mikser sa dodacima za testo.

Kada smo ostavili testo jednom da nadođe, drugi put se testo meša sa masnoćom dok u potpunosti ne upije.

U potpunosti od nas samih zavisi kako ćemo oblikovati milibrot.

Milibrot stavljamo u kalup za kuglof, podmazan masnoćom i ponovo ostavljamo da nadođe.

Odozgo premazujemo žumancem umućenim sa 2-3 kapljice ulja i obilno posipamo šećerom.

Stavljamo u rernu i pečemo dok ne bude gotovo.

Milibrot u kalupu za kuglof je veoma uspešan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: