Način pripreme
Potopite bademe u hladnu vodu od prethodne noći.
Natopljene bademe oljuštite, isecite na listiće, sipajte na kuhinjski papir ili mekanu krpu i dobro osušite.
U posudu stavite omekšali kravlji maslac, jaje, šećer, vanilin šećer, brašno i prašak za pecivo.
Rukom brzo umesite meko i lepljivo testo.
Dodajte bademe i prstohvat soli i ponovo umesite rukom.
Izvadite testo na providnu foliju, oblikujte kobasicu dužine 25-27 cm, umotajte u foliju i stavite u zamrzivač na 1-2 sata.
Kobasicu oštrim nožem isecite na kriške debljine 5 mm (ja sam dobila 30 a la piškota) i poređajte na papir za pečenje.
Pecite keksiće za kafu rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20-25 minuta.
Pustite ih da se potpuno ohlade, a zatim ih skinite sa papira.
Savršeni keksići za kafu su veoma, veoma ukusni i jednostavni za pripremu.