Način pripreme
Jaje i šećer umutiti žicom, dodati meki maslac i izmešati.
Dodajte bademe i ponovo promešajte.
Sipajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i dobro promešajte.
Testo za kolač od kruške je prilično gusto.
Očistite 2 kruške i isecite ih na kockice.
U testo dodajte kruške i izlomljenu čokoladu, promešajte i sipajte smesu u manji pleh obložen papirom za pečenje.
Preostalu krušku isecite na tanke kriške i poređajte ih na testo.
Voćni kolač pecite u zagrejanoj rerni na 160 stepeni 50-60 minuta.
Spremnost kolača proverite drvenim štapićem.
Gotov kolač sa bademima izvadite i dok je još vruć premažite njegovu površinu medom.
Dolazi vreme za veliko strpljenje koje morate da pokažete dok se kolač od kruške, čokolade i badema potpuno ne ohladi.
Prijatno!