Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Italijanski kolač sa bademima i čokoladom (La Bella Caprese)

Italijanski kolač sa bademima i čokoladom (La Bella Caprese)

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
638792k159
Italijanski kolač sa bademima i čokoladom (La Bella Caprese)
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 3
11/12/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Ponekad kolač nije prosto kolač, već definicija za ljubav, upravo kao ovaj italijanski kolač"

Potrebni sastojci

  • maslac - 100 g, slani + za podmazivanje kalupa za pečenje
  • čokolada - 150 g 70% kakao, visokog kvaliteta
  • jaja - 4 komada, srednja, odvojena žumanca i belanca
  • šećer u prahu - 170 g
  • bademi - 150 g, mleveni
  • pavlaka - umućena, po želji
  • liker - Amareto, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Podmažite maslacem kalup za pečenje sa zidovima koji se skidaju i zagrejte rernu na 180 stepeni.

Nakon toga na pari istopite čokoladu i maslac. Umutite žumanca i šećer dok ne pobele.

U posebnoj posudi umutite belanca na budu čvrsta kao za puslice. DOdaje čokoladnu smesu u žumanca i šećer, dobro pomešajte. Odmah dodajte bademe i ponovo mesite.

Pažljivo dodajte velanca kašiku po kašiku, radeći metalnom kašikom.

Sipajte smesu u nauljeni kalup. Pecite na srednjem nivou rerne 30 minuta.

Nakon vađenja, italijanski kolač se ostavlja da odmori barem na 10 minuta, pre nego što se otvori kalup.

Italijanski kolač sa bademima i čokoladom se servira po želji sa umućenom pavlakom i likerom Amareto.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: