Način pripreme
Omlet sa mlevenim mesom u tiganju nije lagan omlet za doručak, to je pun obrok kojim možete da se napunite.
Omlet se priprema prilično brzo - za oko 15 minuta.
Ako je mleveno meso svinjsko ili mešavina svinjskog i junećeg mesa, onda ga treba pržiti bez ulja, ako je teleće mleveno meso, onda će vam trebati malo dodatnog biljnog ulja za podmazivanje tiganja.
Poželjno je da tiganj ima debeo zid i da je poklopac metalni (zagreva vrh omleta bolje od stakla).
U zagrejanom tiganju na jakoj vatri pržite mleveno meso.
Na kraju prženja lagano posolite.
Narežite maslac na male kockice.
Umutite jaja sa mlekom i malo soli.
U ovu tečnost umešajte kockice maslaca.
Omlet prelijte preko mlevenog mesa, smanjite vatru na srednju i poklopite poklopcem.
Omlet sa mlevenim mesom kuvajte u tiganju 8-10 minuta dok se ne stegne.
Omlet možete poslužiti tako što ćete ga posuti svežim začinskim biljem /peršunom/.