Način pripreme
Jaja za nadev skuvajte i oljuštite, kisele krastavce i kačkavalj sitno iseckajte.
Dok kuvate jaja, možete pomešati mleveno meso sa opisanim proizvodima. Ja lično prvo pripremim mleveno meso da odstoji, kao i luk, a njega obavezno sameljem kroz blender.
Opran i očišćen pirinač se sipa u šerpu širine 40-50 cm i začini solju po ukusu, dodajući vodu, ulje i prstohvat mlevenog crnog bibera.
Vlažnim rukama se od mlevenog mesa odvajaju kuglice veličine šake i prave se u oblik pljeskavice po celom dlanu, posipaju kiselim krastavcima, kačkavaljem i jajetom i sve se to čvrsto umota u mleveno meso. Dobijaju se male rolnice Stefani.
Sve dobijene Dančete /loptice/ ređaju se u pleh sa začinjenim pirinčem.
Velike ćuftice pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni dok mleveno meso i pirinač ne budu gotovi.