Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Dančete sa mlevenim mesom

Dančete sa mlevenim mesom

GALYa DUMANOVAGALYa DUMANOVA
Šef kuhinje
1272530429
Dančete sa mlevenim mesom
Fotografije: GALYa DUMANOVA
1 / 2
20/04/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
8
"Dančeti - velike ćufte - male rolnice Stefani - jednostavno Bon Apeti!"

Potrebni sastojci

  • za mleveno meso
  • mleveno meso - 1 kg mešavina
  • jaja - 2 komada
  • luk - 3 glavice
  • kiselo mleko - 3 kašike
  • čubar - 1 kašika
  • biber - 3 prstohvata
  • prezle - 50 g
  • kumin - 1/2 kašičice
  • nadev
  • kiseli krastavci - 7 komada
  • jaja - 8 komada
  • kačkavalj - 100 g
  • garnirung
  • pirinač - 1 šolja
  • ulje - 50 ml
  • so
  • biber - 1 prstohvat
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja za nadev skuvajte i oljuštite, kisele krastavce i kačkavalj sitno iseckajte.

Dok kuvate jaja, možete pomešati mleveno meso sa opisanim proizvodima. Ja lično prvo pripremim mleveno meso da odstoji, kao i luk, a njega obavezno sameljem kroz blender.

Opran i očišćen pirinač se sipa u šerpu širine 40-50 cm i začini solju po ukusu, dodajući vodu, ulje i prstohvat mlevenog crnog bibera.

Vlažnim rukama se od mlevenog mesa odvajaju kuglice veličine šake i prave se u oblik pljeskavice po celom dlanu, posipaju kiselim krastavcima, kačkavaljem i jajetom i sve se to čvrsto umota u mleveno meso. Dobijaju se male rolnice Stefani.

Sve dobijene Dančete /loptice/ ređaju se u pleh sa začinjenim pirinčem.

Velike ćuftice pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni dok mleveno meso i pirinač ne budu gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: