Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Patlidžan u tiganju sa pilećim mlevenim mesom

Patlidžan u tiganju sa pilećim mlevenim mesom

NikiNiki
Guru
565853k
Patlidžan u tiganju sa pilećim mlevenim mesom
Fotografije: Niki
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Jednostavan ručak sa mlevenim mesom u tiganju - poslastica i po"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 4 komada
  • mleveno meso - 350 g, pileće
  • pečurke - 7 komada
  • paprike - 2 komada
  • luk - 1 vezica
  • beli luk - 3 čena
  • crni biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan operemo, izbockamo na nekoliko mesta pomoću viljuške ili štapića i ispečemo ga.

Ostavljamo ga da se dinsta.

Ogulimo ga i sitno iseckamo.

U tiganju zagrevamo masnoću. Dinstamo sitno iseckani beli luk, luk, iseckanu papriku i iseckane pečurke.

Zatim dodajemo patlidžan, dinstamo još 5 minuta.

Dodajemo mleveno meso i začine.

Kuvamo jelo dok ne bude gotovo.

Skidamo sa ringle i posipamo patlidžan u tiganju sa pilećim mlevenim mesom sitno iseckanim mladim lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: