Način pripreme
Operite kinou i stavite je na šporet na 1 šoljom vode. Kada provri, ugasi se i ostavi poklopljeno 15 minuta na šporetu, dok se sva voda ne upije.
Karfiol isecite na cvetove, a tofu ocedite i narežite na kockice. Pomešajte u činiji i dodajte začine. Dobro promešati i peći u rerni zagrejanoj na 200-220 stepeni u plehu obloženom papirom za pečenje ili aluminijumskom folijom.
Za to vreme se zagreva ulje za pasulj. Usitnite beli luk i lagano ga propržite. U njega se dodaje pasulj zajedno sa vodom iz konzerve. Začinite kimom, ljutom alevom paprikom, solju i sokom od limete. Ostavite na laganoj vatri dok se ne zgusne, povremeno mešajući.
Za paradajz salsu sitno iseckajte paradajz i crni luk, kao i peršun. Pomešajte ih i iscedite sok od limete preko njih. Začinite solju i biberom po ukusu.
Tortilje se namažu humusom, rasporedi se malo kinoe, preko paradajz salsa, zatim karfiol i tofu i na kraju pasulj.
Pažljivo i čvrsto umotajte sočni burito.
Jedite zdrav i ukusan burito sa karfiolom i tofuom.