Način pripreme
Počlnjemo sa povrćem, isečemo paradajz na kockice, luk sitno i iskidamo zelenu salatu.
Sada ugrevamo jedan tiganj i u njemu pržimo luk 2 minuta, nakon toga dodajemo mleveno meso i pržimo ga, izmrvimo ali ne na mnogo sitne ivice.
Kad se mleveno meso zaprži dodajemo začine: kumin, alevu papriku, bel luk u prahu i origano.
Kuvamo još 2 minuta i dodajemo pasulj, nakon toga kuvamo još 2 minuta i nadev za burito je gotov.
Sada na suvom ili namazanom tiganju zapečemo tortilje, po 1-2 minuta i počinjemo sastavljanje.
Savijemo ka centru tortilju, preko stavljamo čedar, sos i na kraju zelenu salatu i paradajz.
Zavijamo dobro, tako što preklapamo sa leve i desne strane i pomeramo napred, a zatim burito sečemo po sredini.
Neka vam je slatko!
Pogledajte video recept za burito sa mlevenim mesom i čedar sirom i ostavite jedan lajk :) Hvala!
Pogledajte još saveta kako se pravi savršeni buruto i pogledajte kako da napravite kesadiju.