Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Kačamak»Pohovani kačamak sa tofu sirom

Pohovani kačamak sa tofu sirom

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5175k460
Pohovani kačamak sa tofu sirom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 4
01/12/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
10
"Jedinstveno predjelo koje će nadmašiti sva vaša očekivanja"

Potrebni sastojci

  • palenta - 200 g /kukuruzni griz/
  • so
  • tofu - 150 g
  • ulje - za prženje
  • prezle - za uvaljivanje
  • jaja - 1 komad
  • peršun - svež
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajuću posudu za kuvanje sipajte oko 3 šolje vode. Posolite i dovedite vodu do ključanja.

Kukuruzni griz dodajte u tankom mlazu uz stalno mešanje drvenom kašikom.

Kada se kačamak zgusne, sklonite posudu sa vatre. Ostavite kačamak da se kratko ohladi.

Isecite tofu na male kockice.

Napravite od kačamaka loptice tako što ćete prethodno umočiti ruke u vodu. Stavite komad tofua u sredinu svake lopte i oblikujte.

U tiganju zagrejte ulje /količina treba da bude dovoljna da prekrije loptice/.

Umutite jaje. Svaku kuglicu umočite u razmućeno jaje, pa uvaljajte u prezle.

Pržite do zlatne boje. Gotove kuglice kačamaka stavite na kuhinjski papir da se ocedi masnoća.

Pre serviranja pospite sitno seckanim svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: