Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Naćos»Naćosi sa govedinom i avokadom

Naćosi sa govedinom i avokadom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Naćosi sa govedinom i avokadom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Jedite naćose sa govedinom i avokadom u dobrom društvu ili ispred televizora uz čašu vina i omiljeni film."

Potrebni sastojci

  • mleveno goveđe meso - 220 g
  • paradajz - 1/2 šolje, iz konzerve
  • luk - 1 mala glavica
  • začini za naćos - 1 kašika (kumin, biber, korijander, đumbir, beli luk, ljuta aleva paprika)
  • ulje - 5 kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • skrob - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • avokado - 1/2 komada
  • limeta - 1/2 komada
  • kačkavalj - oko 100 g
  • halapenjos paprike - po ukusu (iz konzerve)
  • naćosi - 1 pakovanje, 130 g kukuruznog tortilja čipsa
  • paradajz sos - meksički (za serviranje)
  • pavlaka - 2 kašike (za serviranje, po želji)
* merne jedinice

Način pripreme

Luk iseckajte i propržite na ulju dok ne omekša i lagano porumeni. Dodati mleveno meso i mešati dok ne postane mrvičasto, pa sipati paradajz, so, začin za na'os + alevu papriku i skrob rastvoren u malo vode. Kuvati dok se ne zgusne.

Kačkavalj narendajte i malo stavite u sos od mlevenog mesa. Mešati da se istopi od toplote.

U odgovarajući tanjir sipajte kukuruzni tortilja čips i na njega rasporedite mleveno meso, preostali rendani kačkavalj i kriške halapenjo paprike.

Polovinu avokada oljuštite, obilno poprskajte sokom od limete, posolite i isecite na kockice koje takođe rasporedite po naćosu.

Poslužite uz ljuti meksički paradajz sos.

Jedite naćose sa govedinom i avokadom u dobrom društvu ili ispred televizora uz čašu vina i omiljeni film.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: