Način pripreme
Neodoljivi kolači bez pečenja za vaš praznik ili čak za bilo koju priliku.
Da biste pripremili ove ukusne mini tartalete, prvo narendajte šargarepu na krupno.
Istopite i kokosovo ulje. Možete ga zameniti kravljim maslacem.
Uklonite koštice iz urmi. Ako su urme previše suve, prvo ih potopite u vruću vodu 10 minuta, a zatim ih ocedite. Koristila sam sveže urme, koje su mekane i ne moraju se potapati.
Stavite sve sastojke za podlogu osim kokosovog brašna u posudu blendera.
Kratko uključite blender. Smesa ne mora biti glatka.
Zatim dodajte kokosovo brašno i promešajte.
Pripremite kalup za mafine i stavite papirnu kapsulu u svaki otvor.
Rasporedite smesu pritiskom poleđinom kašike ili dnom male šolje. Takođe formirajte malu ogradu.
Trebalo bi da dobijete svojevrsno gnezdo, koje kasnije možete napuniti nadevom.
Kalupe stavite u frižider da se stegnu, a u međuvremenu pripremite fil.
Oljuštite i isecite na male kockice jednu veliku jabuku.
U isečenu jabuku dodajte kašiku sveže ceđenog soka od limete ili limuna da ne potamni. Takođe dodajte med i nekoliko kašika vode i stavite na šporet da se kuva nekoliko minuta dok voda ne ispari i dok jabuke ne omekšaju.
Ostavite da se fil ohladi, a zatim njime punite tartalete.
Izlomite čokoladu u posudu i dodajte joj 3 kašike kokosovog mleka.
Stavite posudu u drugu posudu sa vodom koja je na šporetu i sačekajte da se čokolada istopi, mešajući.
Tartalete prelijte kašikom čokoladne glazure i vratite kolačiće u frižider na još nekoliko sati.
Uživajte uz moje zdrave mini tartalete od jabuka bez pečenja! Savršene zdrave korpe!