Bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Kiš»Kiš sa lososom i spanaćem ​

Kiš sa lososom i spanaćem ​

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78816k967
Kiš sa lososom i spanaćem ​
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 12
08/12/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Kiš sa lososom i spanaćem za poznavaoce ukusnih i efektnih recepata. Poslužite kiš od lososa i spanaća topao ili hladan - u svakom slučaju je ukusan."

Potrebni sastojci

  • Testo
  • brašno - 250 g
  • kravlji maslac - 120 g hladan
  • jaja - 1 komad
  • so - 2 prstohvata
  • voda - oko 1 kišike, hladna
  • Punjenje
  • pavlaka za kuvanje - 200 g
  • krem sir - 200 g
  • jaja - 3 komada
  • losos - 200 g svežeg filea bez kože
  • spanać - 2 izdašne šake listova, bejbi
  • kačkavalj - oko 60 - 100 g (ja koristim zreo kačkavalj, tipa Gauda)
  • biber - 2 prstohvata, sveže mleveni
  • muskatni oraščić - 2 prstohvata
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte brašno sa solju u posudu i isecite maslac na male komadiće. Trljajte prstima dok ne dobijete mrvice. Zatim umutite jaje i umesite glatko testo. Ako je suvo, dodajte malo hladne vode. Ova vrsta testa sa maslacem se ne mesi kao testo sa kvascem, potrebno je samo spojiti sastojke i postići glatkoću, to je dovoljno.

Oblikujte kuglu, razvijte je oklagijom je između dva lista papira za pečenje i stavite tanku koru u nauljeni pleh za keš (standardne veličine 26-28 cm, što sugeriše da se testo razvije u koru veću od ovog prečnika da bi se dobila i visoka ograda od testa karasterična za svaki kiš).

Ostavite u frižideru oko 30 minuta.

U međuvremenu pripremite fil:

Umutite jaja sa pavlakom, krem sirom, solju, muskatnim oraščićem i biberom.

Dodajte rendani kačkavalj i krupno seckani spanać.

File lososa prepolovite i polovinu isecite na sitne kockice, a drugu na veće komade ili trake.

Stavite sitne riblje kockice u fil za kiš, ostatak ostavite za kasnije.

Izvadite koru iz frižidera i sipajte fil.

Stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni i pecite oko 20 minuta, ili dok se fil malo ne stegne. Zatim poređajte veće komade lososa u krug i pecite još 10-15 minuta ili dok lepo ne porumeni.

Poslužite kiš od lososa i spanaća topao ili hladan - u svakom slučaju je ukusan.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: