Način pripreme
Krompir se skuva i oljušti. Izgnječite ga viljuškom, posolite i dodajte jaje, dobro promešajte.
Ovom mešavinom formiramo osnovu kiša. Spremala sam ga u pojedinačnim posudama, ali može i u tepsiji.
Posude za pečenje sam pripremila tako što sam ih obložila papirom koji je prekrivao stranice kao i dno. Ponovo sam rasporedila mešavinu krompira na dno i stranice kalupa.
U dubokom tiganju zagrejala sam maslinovo ulje, dodala oprani spanać zajedno sa seckanim očišćenim lukom i belim lukom, dodala malo vode i dinstala.
Dodala sam so i biber. Dodala sam kiselo mleko i rendani kačkavalj, umućeno jaje.
Sve sam dobro izmešala i ovom smesom punila podloge od krompira.
Na slane kišove stavljam kriške paradajza, ali možete i bez njega. Pekla sam na 180 stepeni dok ne bude gotovo.
Dobila sam veoma ukusan kiš od krompira sa spanaćem i kačkavaljem.