Bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Kiš»Kiš od krompira sa spanaćem i kačkavaljem

Kiš od krompira sa spanaćem i kačkavaljem

LiudmilaLiudmila
Inovator
4691661k162
Kiš od krompira sa spanaćem i kačkavaljem
Fotografije: Liudmila
1 / 2
03/04/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Kiš od krompira sa spanaćem i sirom je podjednako ukusan koliko i izgleda"

Potrebni sastojci

  • spanać - 250 g
  • kačkavalj - 100 g
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • krompir - 5 komada
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • mladi luk - 1 stabljika
  • mladi beli luk - 1 stabljika
  • paradajz - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se skuva i oljušti. Izgnječite ga viljuškom, posolite i dodajte jaje, dobro promešajte.

Ovom mešavinom formiramo osnovu kiša. Spremala sam ga u pojedinačnim posudama, ali može i u tepsiji.

Posude za pečenje sam pripremila tako što sam ih obložila papirom koji je prekrivao stranice kao i dno. Ponovo sam rasporedila mešavinu krompira na dno i stranice kalupa.

U dubokom tiganju zagrejala sam maslinovo ulje, dodala oprani spanać zajedno sa seckanim očišćenim lukom i belim lukom, dodala malo vode i dinstala.

Dodala sam so i biber. Dodala sam kiselo mleko i rendani kačkavalj, umućeno jaje.

Sve sam dobro izmešala i ovom smesom punila podloge od krompira.

Na slane kišove stavljam kriške paradajza, ali možete i bez njega. Pekla sam na 180 stepeni dok ne bude gotovo.

Dobila sam veoma ukusan kiš od krompira sa spanaćem i kačkavaljem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: