Bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Kiš»Kiš sa brokolijem, lososom i mocarelom

Kiš sa brokolijem, lososom i mocarelom

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k4215
Kiš sa brokolijem, lososom i mocarelom
Fotografije: Lenka
1 / 3
25/01/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"Ukusan kiš sa brokolijem, lososom i mocarelom za večeru sa prijateljima"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • brašno - 280 g
  • maslac - 170 g
  • so - 1 kašičica
  • voda - 4 - 6 kašika, hladna
  • Za nadev
  • file lososa - 140 g
  • brokoli - 60 g, narezan na male komade
  • mocarela - 60 g
  • jaja - 3 kom.
  • pavlaka za kuvanje - 240 ml
  • so - 1 kašičica
  • crni biber - 1/4 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

U procesoru hrane obrađujete brašno, so i hladan kockasti maslac. Obrađivati ​​dok se ne stvore mrvice. Dodajte hladnu vodu, obrađujte dok se ne formira testo. Nemojte previše mešati.

Premestite testo na radnu površinu, tapkajte i poravnajte u disk. Umotati u foliju i staviti u frižider na 30 minuta.

U međuvremenu napravite nadev: u veliku posudu umutite jaja, pavlaku za kuvanje, so, biber i origano. Stavite sa strane. Losos narežite na male kockice, začinite solju i biberom, pržite na maslinovom ulju dok se potpuno ne skuva, prebacite na papirnati ubrus da se ocedi.

Brokoli blanširajte u kipućoj vodi 4-5 minuta. Ocedite i ostavite sa strane.

Testo razvaljajte na lagano pobrašnjenoj dasci. Razvaljajte dok testo ne postane tanko. Premestite testo u posudu za pitu od 24-25 cm. Ravnomerno pritisnite pecivo na dno. Odrežite višak testa s vrha posude. Dno kore nežno probodite viljuskom.

Prebacite u zamrzivač na 30 minuta. Zagrijte rernu na 175°C.

Pecite 15 min sa stavljenim papirom iznad testa. Uklonite papir. Vratite u rernu na još 10 minuta ili dok kora ne postane blago zlatna. Izvadite iz rerne.

Namažite losos i brokoli. Pospite mocarela sirom. Sipajte mešavinu jaja i pavlake.

Pecite dok ne porumeni i stegnite oko 30 minuta.

Ostavite kiš sa brokolijem, lososom i mocarelom da se ohladi pre služenja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: