Način pripreme
U procesoru hrane obrađujete brašno, so i hladan kockasti maslac. Obrađivati dok se ne stvore mrvice. Dodajte hladnu vodu, obrađujte dok se ne formira testo. Nemojte previše mešati.
Premestite testo na radnu površinu, tapkajte i poravnajte u disk. Umotati u foliju i staviti u frižider na 30 minuta.
U međuvremenu napravite nadev: u veliku posudu umutite jaja, pavlaku za kuvanje, so, biber i origano. Stavite sa strane. Losos narežite na male kockice, začinite solju i biberom, pržite na maslinovom ulju dok se potpuno ne skuva, prebacite na papirnati ubrus da se ocedi.
Brokoli blanširajte u kipućoj vodi 4-5 minuta. Ocedite i ostavite sa strane.
Testo razvaljajte na lagano pobrašnjenoj dasci. Razvaljajte dok testo ne postane tanko. Premestite testo u posudu za pitu od 24-25 cm. Ravnomerno pritisnite pecivo na dno. Odrežite višak testa s vrha posude. Dno kore nežno probodite viljuskom.
Prebacite u zamrzivač na 30 minuta. Zagrijte rernu na 175°C.
Pecite 15 min sa stavljenim papirom iznad testa. Uklonite papir. Vratite u rernu na još 10 minuta ili dok kora ne postane blago zlatna. Izvadite iz rerne.
Namažite losos i brokoli. Pospite mocarela sirom. Sipajte mešavinu jaja i pavlake.
Pecite dok ne porumeni i stegnite oko 30 minuta.
Ostavite kiš sa brokolijem, lososom i mocarelom da se ohladi pre služenja.