Način pripreme
Sipajte brašno zajedno sa maslacem i solju u multipraktik i uključite da se muti na srednjoj brzini. Malo po malo sipajte hladnu vodu i mešajte dok se ne oblikuje meko testo.
Gotovo testo uvijte u foliju i ostavite da stegne u frižideru otprilike dvadesetak minuta.
U međuvremenu pripremite nadev za kiš.
Iseckajte spanać i prebacite ga u veliku posudu zajedno sa sirom, jajima, kačkavaljem i solju. Dobro izmešajte.
Razvijte testo da se dobije okrugla kora koja je debela otprilike 2 cm.
Prebacite je u tepsiju i pažljivo oblikujte rubove. Napravite rupu na nekoliko mesta da se ne bi nadulo za vreme pečenja.
Sipajte nadev na koru i pažljivo je izravnajte.
Zagrejte rernu na 175 stepeni i pecite slani paj otprilike 15 minuta. Izvadite, pospite alevom paprikom i izrenadnim kačkavaljem.
Vratite u rernu i dopecite još petnestak minuta.
Kiš sa spanaćem i sirom je gotov.