Bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Kiš»Kiš sa lososom i brokolijem

Kiš sa lososom i brokolijem

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
578972k231
Kiš sa lososom i brokolijem
Fotografije: Ivelina
1 / 5
14/02/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Kada je kiš sa lososom i brokolijem kada na stolu, čuje se samo zvuk lupanja viljušaka i tanjira - sami saznajte zašto"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 200 g
  • maslac - 100 g
  • belo vino - 60 ml
  • so
  • biber
  • za nadev
  • losos - 150 - 200 g, ili po ukusu
  • brokoli - 400 g
  • kisela pavalka - 300 g
  • ementaler - 100 g (narendan)
  • gorgonzola - 100 g
  • crvena paprika - 1 komad (isečena)
  • luk - 1 komad, srednje veličine, crni
  • crveni luk - 1 komad, srednje veličine
  • parmezan - 40 g (narendan)
  • beli luk - 1 - 2 komada, čen
  • borovnice - 40 g
* merne jedinice

Način pripreme

Predstavljamo vam kiš jesnostavan za spremanje, ali u isto vreme bogat aromama, koji može da se servira kao predjelo ili kao glavno jelo.

Prvo pripremate testo.

Sipajte brašno u posudu i dodajte hladan maslac, isečen na kocke. Možete da zamesite kako rukom, tako i mikserom. Stavljate brašno, prstohvat soli i hladan maslac u malim parčićima i mutite ih zajedno.

Nakon toga dodajete hladno vino po malo, dok se ne dobije elastična smesa. Uvijate testo u streč foliju i stavljate je u frižider na bar 40 minuta.

Isto tako može da se čuva u frižideru nekoliko dana ili može da se zamrzne, ali konzumirajte u roku od mesec dana.

Da biste napravili ovaj neverovatno ukusan i pikantan kiš sa lososom i brokolijem, očisitite, operite i isecite brokoli na ružice, nakon toga ga skuvajte u posoljenoj vodi, zakiseljenoj sokom od limuna oko 5-6 minuta.

Nakon naznačenog vremena isključite ringlu i procedite. Isecite brokoli na sitnije ružice. Nakon što se ocedi sotirajte i tiganju oko pet minuta sa maslinovim uljem, ljutom alevom paprikom i oljuštenim i isečenim čenom belog luka.

Isecite losos na male parčiće i zapržite oko 5 minuta zajedno sa lukom i crvenom paprikom isečenim na sitno.

Izvojte za površinu kiša nekoliko kriški crvenog luka, ružice brokolija i šaku borovnica.

Nakon toga stavite sve u veliku posudu zajedno sa pavlakom, narendanim ementalerom, narendanim parmezanom, gorgonzolom isečenom na kocke, promešajte dobro sastojke.

Dodajte brokoli i zaprženi luk, papriku i losos.

Pospite biberom i promešajte.

Kad je u pitanju sir možete da birate između gorgonzole, straćina, mocarele, rikote, skamorce i drugih, po vašem ukusu.

Nakon što napravite nadev, namažite kalup za pečenje maslinovim uljem.

Razvijte testo i stavite ga u kalup, pazeći da je veće i da pri razvlačenju ima visinu od 4-5 cm.

Razvucite list testa u okrugli kalup, prethodno obložen podmazanim papirom. Sipajte nadev.

Nakon toga stavite kiš sa lososom i brokolijem u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni na oko 40 minuta dok ne postane zlatasto braon.

Uživajte u receptu za ovaj ukusan kiš sa lososom i brokolijem.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: