Posni pečeni krompir

Teodora MeshterovaTeodora Meshterova
Guru
158511k41
Posni pečeni krompir
Fotografije: Teodora Meshterova
1 / 4
09/12/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Posni pečeni krompir je toliko ukusan da ćete morati da skuvate dva kilograma krompira"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 čena
  • ruzmarin - nekoliko grančica
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • bujon od povrća - 1 kocka
  • čubar - 1 kašičica
  • ulje - 20 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se opere, oljušti i iseče na kockice srednje veličine.

Šargarepa se takođe oljušti i iseče na kockice.

Luk i beli luk su oljušteni i isečeni na velike komade. Sve se stavi u pleh, dodaju se začini i bujon i sve se izmeša.

Doda se malo vode. Krompir pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne bude gotov.

Posni krompir se može koristiti i kao prilog i kao glavno jelo.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: