Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Pečeni krompir»Posni pečeni krompir sa začinskim biljem i belim lukom

Posni pečeni krompir sa začinskim biljem i belim lukom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
511993k
Posni pečeni krompir sa začinskim biljem i belim lukom
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
3
"Posni pečeni krompir sa začinskim biljem i belim lukom se veoma lako priprema, ali je veoma ukusan."

Potrebni sastojci

  • krompir - 800 g
  • ulje - 3 kašika
  • beli luk u prahu - 1 kašičica
  • sušeni ruzmarin - 1 kašičica
  • sušena majčina dušica - 1 kašičica
  • himalajska so - 1 kašičica
  • mešavina bibera - 3 prstohvata
  • balzamiko sirće - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte rernu na 220 stepeni sa ventilatorom.

Krompir oljuštite, operite i isecite na srednje komade.

U posudi pomešajte ulje, beli luk u prahu, ruzmarin, majčinu dušicu, himalajsku so, mešavinu bibera i balzamiko sirće, dobro mešajući dok se ne dobije homogena smesa.

Stavite krompir u tepsiju i prelijte mešavinom začina. Dobro promešati da sav krompir bude premazan uljem i začinima, pa ga ravnomerno rasporedite u plehu.

Krompir pecite oko 40 minuta u zagrejanoj rerni na 220 stepeni sa ventilatorom. Nakon pola vremena, promešajte krompir da se ravnomerno ispeče sa svih strana.

Posni pečeni krompir sa začinskim biljem i belim lukom se veoma lako priprema, ali je veoma ukusan. Ako i vi volite ovako brze i jednostavne recepte, ne zaboravite da pripremite i posni krompir sa prazilukom i veganski krompir sa pečurkama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: