Način pripreme
Zagrejte rernu na 220 stepeni sa ventilatorom.
Krompir oljuštite, operite i isecite na srednje komade.
U posudi pomešajte ulje, beli luk u prahu, ruzmarin, majčinu dušicu, himalajsku so, mešavinu bibera i balzamiko sirće, dobro mešajući dok se ne dobije homogena smesa.
Stavite krompir u tepsiju i prelijte mešavinom začina. Dobro promešati da sav krompir bude premazan uljem i začinima, pa ga ravnomerno rasporedite u plehu.
Krompir pecite oko 40 minuta u zagrejanoj rerni na 220 stepeni sa ventilatorom. Nakon pola vremena, promešajte krompir da se ravnomerno ispeče sa svih strana.
Posni pečeni krompir sa začinskim biljem i belim lukom se veoma lako priprema, ali je veoma ukusan. Ako i vi volite ovako brze i jednostavne recepte, ne zaboravite da pripremite i posni krompir sa prazilukom i veganski krompir sa pečurkama.