Način pripreme
Umutite jaja sa šećerom dok ne postanu penasta.
Istopite maslac i ostavite da se ohladi.
U posebnoj posudi pomešajte med i sodu bikarbonu i dobro promešajte.
U jaja postepeno dodajte med pomešan sa sodom bikarbonom, maslacem, vanilin šećerom i obilnim prstohvatom soli.
Prosejte brašno i prašak za pecivo i pomešajte ih sa cimetom i đumbirom.
Dodajte ih u delove u smesu, prvo mešajući kašikom, a zatim meseći rukama dok se ne formira meko testo za medenjake.
Ostavite testo za medenjake da odstoji 30 minuta.
Zatim testo na dobro pobrašnjenoj površini razvijte u sloj debljine 0, 5 cm, pa isecite u različite oblike.
Poređajte medenjake u pleh obložen papirom za pečenje i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 7-8 minuta.
Ostavite gotove medenjake da se ohlade, pa dva po dva lepite tečnom čokoladom.
Medenjake sam dekorisala belom i mlečnom čokoladom otopljenom na pari i posula sam malo kokosa.
Srećni i zajednički praznici!