Način pripreme
Pozovite Božić u kuć božićnim medenjacima sa tečenom čokoladom i orasima.
U posudu se razbiju jaja i u njih se dodaje šećer. Meša se metalnom žicom za mućenje. Nakon toga se dodaje med i ulje i ponovo se meša. Soda se gasi u sirćetu u posudici i dodaje se u smesu.
Dodaje se kora pomorandže i đumbira i ponovo se meša. Postepeno počinje da se dodaje brašno tako što se meša špatulom.
Kada testo postane preterano gusto, mesi se rukama. Treba da se dobije meko i glatko testo koje se ne lepi za ruke. Tepsija rerne se oblaže papirom za pečenje i blago se premazuje uljem.
Rerna se zagreva na 180 stepeni. Nauljenim rukama se otkida testo i oblikuju se loptice koje se ređaju u tepsiju na rastojanje jedna od druge, zato što nabubre.
Medenjaci se peku otprilike 10-12 minuta. Kada su svi medenjaci gotovi, ostavljaju se da se u potpunosti ohlade. Uzimaju se dva po dva, jedan se maže čokoladom pomoću male kašičice, nakon čega se slepi sa drugom.
Uvaljaju se u mlevene orahe i ređaju na poslužavnik. Tako se radi i sa ostalim božićnim kolačićima. Kod kuće miriše na Božić! Neka vam je slatko sa ovim ukusnim medenjacima sa čokoladom!