Bonapeti.rs»Recepti»Pržene špagete»Nudle sa povrćem i mesom

Nudle sa povrćem i mesom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Nudle sa povrćem i mesom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Poslužite ukusne nudle sa povrćem i mesom dok su tople. ​"

Potrebni sastojci

  • Za marinirano meso
  • goveđi file - 250 g (ili svinjski file)
  • soja sos - 30 g
  • sok od limete - 1 kašika
  • kajenska paprika - 1 papričica
  • ulje - 30 ml
  • beli luk - 1 čen, presovan
  • đumbir - 1 kašičica, rendan
  • nudle i povrće
  • nudle - 120 g azijske
  • beli luk - 2 čena
  • praziluk - 50 g iseckan
  • mladi beli luk - 2 čena
  • mladi luk - 2 stabljike, beli dio
  • peršun - 1 kašika, naseckan
  • šargarepa - 1 komad, oko 150 g
  • kupus - oko 100 g u trakama
  • so - 1/2 kašičice (ili više soja sosa za začin)
  • Za posipanje
  • susam - 1 kašika
  • mladi luk - zeleni deo obe stabljike
* merne jedinice

Način pripreme

Teleći file marinirajte u za to opisanim proizvodima. Ostavite da odstoji 30-40 minuta i izvadite. Isecite na trake.

Dobro ocedite marinadu (sačuvajte je) i meso pržite u tiganju na jakoj vatri.

Možete ispeći ceo komad mesa, a zatim ga iseći kako želite.

Skuvajte azijske nudle prema uputstvima na pakovanju.

U vok tiganju zagrejte ulje i prvo sotirajte štapiće šargarepe i kupus, pa dodajte ostalo povrće. Ne smeju previše da omekšaju, već da dobiju preplanulu boju, ali da ostanu blago hrskave.

Malo posolite, dodajte peršun i marinadu od mesa. Po želji možete dodati još soja sosa.

Odmah dodajte nudle, smanjite vatru i promešajte.

Podeliti na dva dela, u svaki staviti meso.

Pospite susamom i seckanim mladim lukom.

Poslužite ukusne nudle sa povrćem i mesom dok su tople.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: