Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Pirinčane nudle sa povrćem

Pirinčane nudle sa povrćem

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
4561501k214
Pirinčane nudle sa povrćem
Fotografije: Raya Andonova
1 / 3
16/11/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Kada servirate pirinčane nudle sa povrćem, pokapajte malo susamovog ulja i po želji još soja sosa."

Potrebni sastojci

  • pirinčane nudle - 1 pakovanje
  • luk - 1 glavica, mala
  • beli luk - 2 čena
  • mladi luk - 3 stabljike
  • šargarepa - 2 komada
  • kupus - 200 g
  • spanać - 100 g ili malo zamrznutog
  • đumbir u prahu - 1/2 kašičice
  • voda - 50 ml
  • jaja - 3 komada
  • soja sos - 4 kašike
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Crni luk se iseče na rebraca ili sitno, mladi - na sitne komade, a beli luk se izgnječi. Šargarepa se ljuštilicom iseče na tanke trake. Kupus se iseče na tanke trake, a spanać se opere i iseče ne suviše sitno.

Na zagrejanom ulju propržiti dve vrste luka, beli luk i šargarepu. Kada luk omekša i počne da postaje providan, dodajte kupus. Nakon što počne da omekšava i smanjuje zapreminu, dodajte spanać i 1/4 šolje vruće vode. Pospite đumbirom, prelijte soja sosom i promešajte.

Umutite jaja sa malo soli i prelijte povrće. Nastavite da mešate na srednjoj do jakoj vatri dok jaja ne budu gotova.

Skuvajte pirinčane nudle prema uputstvima na pakovanju. Pošto se ocede dodaju se povrću i sve se dobro izmeša.

Kada servirate pirinčane nudle sa povrćem, pokapajte malo susamovog ulja i po želji još soja sosa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: