Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Azijske nudle sa hobotnicom i povrćem

Azijske nudle sa hobotnicom i povrćem

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4021222k130
Azijske nudle sa hobotnicom i povrćem
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 3
02/12/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Azijske nudle sa hobotnicom i povrćem su jedinstveno ukusno jelo japanske kuhinje ​"

Potrebni sastojci

  • azijske nudle - 120 g
  • mini hobotnice - 200 g
  • glavica luka - 1 komad
  • beli luk - 2 čena
  • crvena ljuta paprika - 1 komad
  • crvena paprika - 1 komad
  • susamovo ulje - 2 kašike
  • soja sos - 4 kašike
  • ljuta aleva paprika - 1 prstohvat
  • terijaki sos - azijski slatko - kiseli sos
  • peršun - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Nudle se kuvaju prema uputstvu na pakovanju, obično se preliju vrelom vodom i ostave 5 minuta.

Luk i beli luk oljuštite i naseckajte na tanke trake, a beli luk na sitno.

Crvena paprika je isečena na tanke trake.

Stavite susamovo ulje u dublji tiganj i dodajte luk, beli luk i papriku.

Dodajte mini hobotnice, očišćene i odmrznute.

Čim se povrće prodinsta i dobro omekša, dodaju se nudle i začine soja sosom, ljutom alevom paprikom i terijaki sosom.

Nudle se često mešaju, a sve u tiganju treba da odstoji još 5 minuta, da se testenina sa morskim plodovima začini začinima.

Na kraju se azijske nudle sa hobotnicom i povrćem posipaju sitno seckanim svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: