Način pripreme
Testeninu skuvajte u slanoj vodi prema uputstvu proizvođača.
Za to vreme zagrejte dublji tiganj na susednoj ringli i sipajte maslinovo ulje.
Kratko propržite isečene čenove belog luka. Čim puste aromu, dodati čeri paradajz, isečen na polovine (ako su jako sitni, mogu se dodati i celi).
Ključno je da paradajz ne bude debele kore, jer postaje prilično neprijatan za jelo. Iz tog razloga birajte one sa tankom korom ili ćete ih prethodno morati blanširati i oljuštiti.
Posle dva minuta sipajte paradajz pire i začinite solju i biberom.
Kuvajte dok čeri paradajz ne omekša, a sos promeni boju i dok se ne zgusne.
U paradajz možete dodati i oko dve kašike rendanog parmezana da se sos još više zgusne.
Prebacite kuvane rigatoni makarone u tiganj i promešajte.
Poslužio sam ih posebno kako bi se svaka pojedinačna komponenta bolje videla na fotografiji.
Svaki deo prelijte sa dve kašike pesto đenovezea i narendajte parmezan na ljuspice.
Ukrasite listićima svežeg bosiljka i poslužite rigatoni sa pestom i čeri paradajzom.
Prijatno!