Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Sos za špagete»Rigatoni sa pestom i čeri paradajzom

Rigatoni sa pestom i čeri paradajzom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Rigatoni sa pestom i čeri paradajzom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
3
"Stavite dve kašike pesto đenovese na svaku porciju i narendajte parmezan na ljuspice preko jedinstveno ukusnih rigatonija - ne zaboravite svež bosiljak"

Potrebni sastojci

  • rigatoni - 500 g (1 pakovanje)
  • đenovese pesto - 4 kašike sa vrhom (ili po ukusu)
  • čeri paradajz - 350 g
  • paradajz pire - oko 200 g
  • beli luk - 2 čena
  • parmezan - za posipanje (ili drugi tvrdi sir)
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • biber
  • so
  • bosiljak - sveže lišće za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Testeninu skuvajte u slanoj vodi prema uputstvu proizvođača.

Za to vreme zagrejte dublji tiganj na susednoj ringli i sipajte maslinovo ulje.

Kratko propržite isečene čenove belog luka. Čim puste aromu, dodati čeri paradajz, isečen na polovine (ako su jako sitni, mogu se dodati i celi).

Ključno je da paradajz ne bude debele kore, jer postaje prilično neprijatan za jelo. Iz tog razloga birajte one sa tankom korom ili ćete ih prethodno morati blanširati i oljuštiti.

Posle dva minuta sipajte paradajz pire i začinite solju i biberom.

Kuvajte dok čeri paradajz ne omekša, a sos promeni boju i dok se ne zgusne.

U paradajz možete dodati i oko dve kašike rendanog parmezana da se sos još više zgusne.

Prebacite kuvane rigatoni makarone u tiganj i promešajte.

Poslužio sam ih posebno kako bi se svaka pojedinačna komponenta bolje videla na fotografiji.

Svaki deo prelijte sa dve kašike pesto đenovezea i narendajte parmezan na ljuspice.

Ukrasite listićima svežeg bosiljka i poslužite rigatoni sa pestom i čeri paradajzom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: