Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Đevreci»Božićni kolači sa makom i susamom

Božićni kolači sa makom i susamom

Božićni kolači sa makom i susamom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
4 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
75 min.
"I da pripremite mnogo božićnih kolačića sa makom i susamom, da vam u dom dođu mnogi koledari i požele vam dobro"

Potrebni sastojci

  • kvasac - 1 pakovanje suvo
  • voda - 70 ml
  • sveže mleko - 200 ml
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • jaja - 2 komada (jedno je žumance za mazanje)
  • brašno - 500 g
  • mak
  • susam - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Aktivirajte kvasac u vodi sa šećerom. Sipajte prosejano brašno, dodajte ostale proizvode i umesite srednje mekano testo.

Ostavite da naraste 30 minuta. Podeliti na 10 jednakih loptica. Svaka se formira u dugačak fitilj 40-45 cm, presavije se na sredinu i oba kraja se uviju i formira kolačić.

Stavite ih u lagano nauljenu tepsiju. Ostavite testo da odstoji 15 minuta. Namazati umućenim žumancetom sa 1 kašikom ulja i posuti seme.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Ne treba ih previše peći da budu mekani iznutra!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: