Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Šnicle»Pileće šnicle sa susamom i makom

Pileće šnicle sa susamom i makom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8963263k
Pileće šnicle sa susamom i makom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Želeli smo da probate najukusnije pileće šnicle, zato smo pripremili ove"

Potrebni sastojci

  • pileće šnicle - 6 komda, od buta (bez kože)
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • soja sos - 1 supena kašika
  • belo vino - 150 ml
  • biber
  • origano - 1 kašičica, suv
  • med - 1 supena kašika
  • seme maka
  • susam
* merne jedinice

Način pripreme

Marinada se priprema od luka iseckanog na kolutove i belog luka. U njih se dodaje soja sos, belo vino, biber, origano i med.

Svi sastojci se promešaju. Pileće šnicle se izlupaju i posole.

Stavljaju se u posudu sa marinadom, da se lepo u natope. Posuda se poklopi i stavlja u frižider na 2-3 sata, da mogu mirisi da lepo začine meso.

Marinirane šnicle se ređaju u namazan plehm posipaju se sa obe strane susamom i makom.

Pleh se stavlja u ugrejanu rernu na 200 stepeni. Kad porumene sa jedne strane, okreću se da se zapeku i sa druge. Serviraju se sa prilogom po sopstvenom izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: