Način pripreme
Za tortu napravim 4 kore, a dok se jedna peče pravim smesu za drugu. Koristim iste posude i samo obrišem mešalice miksera kuhinjskim papirom. Koristim pleh od 20 cm. Prethodno sam isekla 4 kruga papira za pečenje. Podmažite papir sa malo ulja.
Koristim desertnu steviju i eritritol u prahu koji su 1:1 sa šećerom.
Odvojite belanca i žumanca u dve posude. Ostali sastojci se dodaju u žumance i sve se umuti. Belance se umuti u sneg. Zatim se dodaje u drugu mešavinu i sve se meša sa lopaticom. Smesa se prebaci u pleh. Na kraju, nekoliko puta kucnem tepsijom po tezgi da se smesa ravnomerno rasporedi.
Da bi bilo lakše, umutila sam prvo belance pa odmah drugu smesu. Na ovaj način ne moram da čistim mešalice na mikseru. I pre nego što počnem sa sledećim testom, obrišem mešalice kuhinjskim papirom.
Uključujem air fryer da se zagreje na programu za pečenje - 170 stepeni. Prvo pecite koru u tepsiji 7 minuta. Zatim uklonim koru iz pleha, stavim još jedan papir na vrh. Okrenem koru i skinem papir za pečenje. Obrnutu koru sa papirom stavim da se peče još 4 minuta. Za to vreme rasporedim smesu za sledeću koru u tepsiju.
Kore možete peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 13 minuta. Pazite jer je moja stara rerna bila gasna i pekla je drugačije.
Priprema krema:
Prvo umutite pavlaku u gusti krem, pa dodajte krem sir i zaslađivač. Ponovo umutiti dok se ne zgusne.
Kupine sam odmrznula i zgnječila viljuškom.
Slaganje torte:
Stavljate koru, krem, malo pasiranog voća. Na poslednju koru sam stavila samo krem i posipala orasima i francuska seoska torta je gotova.