Način pripreme
Umutite žumanca sa šećerom.
Rastopite maslac i 50 g crne čokolade i dodajte u žumanca.
Sipajte bademe i promešajte.
Umutite belanca na sneg i dodajte u delovima, mešajte pažljivo spatulom dok ne dobijete homogeno testo.
Sipajte dobijeno testo u kalupe prečnika oko 19 cm, obložen papriom za pečenje.
Pecite u prethodno ugrejaoj rerni na 180 stepeni 12 minuta.
U posudu stavite 100 g pavlake i 180 g mančmeloua.
Stavite na paru i mešajte spatulom dok ne dobijete homogenu smesu.
U drugoj posudi umutite preostalu pavlaku i dodajte u ohlađenu smesu, mešajte pažljivo spatulom.
Sipajte dobijenu masu preko kore i poravnajte.
Stavite u frižider na nekoliko sati.
Praznična čokoladna torta sa mančmelouom bez brašna je vazdušasta i veoma ukusna.