Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Jela u đuvečari»Mini đuvečare sa mariniranim pečurkama i kiselim krastavčićima

Mini đuvečare sa mariniranim pečurkama i kiselim krastavčićima

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
452902k122
Mini đuvečare sa mariniranim pečurkama i kiselim krastavčićima
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 4
12/01/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Đuvečare sa mariniranim pečurkama i kiselim krastavčićima servirajte uz omiljeno piće i uživajte u svakom zalogaju."

Potrebni sastojci

  • svinjski vrat - 4 komada, šnicle
  • šargarepa - 4 komada
  • luk - 4 komada
  • kiseli krastavčići - 4 komada
  • šampinjoni - 12 komada, celi
  • paradajz pire - 500 ml
  • začin za meso - 1/2 kašičice
  • jaja - 4 komada
  • ulje - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjske šnicle od vrata dobro operemo.

Isečemo na zalogaje i stavljamo u pleh.

Prelivamo sa malo vode.

Pečemo 30 minuta na 200 stepeni sa ventilatorom, periodično mešamo.

Luk očistimo, operemo i isečemo na polumesec.

Šargarepu oljuštimo, operemo i isečemo na krugove.

Kisele krastavčiće sečemo na krugove.

Luk i šargarepu zapržimo u vok tiganju - na umerenoj temperaturi dok luk ne dobije zlatnu boju.

Nakon što se zaprže dodajemo paradajz pire i kisele krastavčiće.

Sos pržimo još 5 minuta i skidamo sa vatre.

Dodajemo začin za meso i dobro promešamo.

U svaku đuvečaru posebno stavljamo zapečene zalogaje.

Odozgo dodajemo pečurke po 3 komada u đuvečaru.

Prelivamo sosom i stavljamo jaje na vrh.

Pečemo svinjetinu sa povrćem ispod poklopca 20 minuta na 200 stepeni sa ventilatorom, rernu isključimo i ostavljamo 10 minuta u rerni nakon što se izvadate đuvečare sa mariniranim pečurkama i kiselim krastavčićima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: