Način pripreme
Svinjske šnicle od vrata dobro operemo.
Isečemo na zalogaje i stavljamo u pleh.
Prelivamo sa malo vode.
Pečemo 30 minuta na 200 stepeni sa ventilatorom, periodično mešamo.
Luk očistimo, operemo i isečemo na polumesec.
Šargarepu oljuštimo, operemo i isečemo na krugove.
Kisele krastavčiće sečemo na krugove.
Luk i šargarepu zapržimo u vok tiganju - na umerenoj temperaturi dok luk ne dobije zlatnu boju.
Nakon što se zaprže dodajemo paradajz pire i kisele krastavčiće.
Sos pržimo još 5 minuta i skidamo sa vatre.
Dodajemo začin za meso i dobro promešamo.
U svaku đuvečaru posebno stavljamo zapečene zalogaje.
Odozgo dodajemo pečurke po 3 komada u đuvečaru.
Prelivamo sosom i stavljamo jaje na vrh.
Pečemo svinjetinu sa povrćem ispod poklopca 20 minuta na 200 stepeni sa ventilatorom, rernu isključimo i ostavljamo 10 minuta u rerni nakon što se izvadate đuvečare sa mariniranim pečurkama i kiselim krastavčićima.