Način pripreme
Jaja i kiselo mleko ostavite da budu na sobnoj temperaturi.
Umutite jaja u velikoj posudi. Dodajte im šećer, vanilu i so, dobro umutite žicom.
Dodajte kiselo mleko i ulje i umutite. Brašno se prosejava i postepeno dodaje u smesu, mešajući. Dodajte prašak za pecivo.
Kada smesa postane gušća od testa za kolač, sipa se na dobro pobrašnjenu podlogu i umesi se meko testo.
Pripremite pleh sa papirom za pečenje. Od testa se prave male loptice koje se mogu ukrasiti kao mali kolačići.
U sredinu možete staviti parče ratluka. Ili umočite u granulirani šećer ili šećer u prahu odozgo. Možete dodati malo orašastih plodova ili komadića čokolade. Odlučila sam da napravim mešavinu većine navedenih opcija.
Stavite ih u pleh i pecite praznične kolače u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25-30 minuta.
Završila sam božićne kolačiće sa kiselim mlekom, tako što sam ih posula šećerom u prahu.