Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Keksići»Brzi i hrskavi božićni kolačići

Brzi i hrskavi božićni kolačići

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Brzi i hrskavi božićni kolačići
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
10
"Brzi i hrskavi božićni kolačići za raspoloženje i ukusne trenutke!"

Potrebni sastojci

  • brašno - 200 g
  • maslac - 60 g
  • voda - 30 ml
  • med - 30 g
  • smeđi šećer - 60 g (samleven u prah)
  • cimet - 1/2 kašičice, u prahu
  • đumbir - 3 prstohvata, u prahu
  • karanfilić - 4 zdrobljena karanfilića
  • Za dekoraciju
  • bela čokolada - za topljenje
  • biseri - obojeni, srebrni ili zlatni
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno sa začinima i smeđim šećerom u prahu. Dobra je ideja da sve ove suve sastojke izmiksate u procesoru za hranu/blenderu tako da budu jako fini i ako ima ljuskica od karanfilića, da se dobro samelje.

Suvim sastojcima dodajte maslac u komadima, med i vodu.

Pustite da blender pomeša sastojke i izvadite testo koje je tako spremno za nekoliko sekundi.

Ako je veoma mekano, stavite u frižider na 30 minuta, umotano u prozirnu foliju. U mom slučaju to nije bilo potrebno.

Tanko razvijte testo na blago pobrašnjenoj površini i isecite obliku zvezdica ili pahuljica i jelkica.

Poređajte božićne kolače na pleh obložen papirom za pečenje. Dobićete dve doze (dva pleha prazničnih slatkiša).

Svaki pecite oko 10 minuta na 170 stepeni sa ventilatorom.

Ostavite kolače da se ohlade i ukrasite ih otopljenom belom čokoladom i šećernim perlama.

Brzi i hrskavi božićni kolačići za raspoloženje i ukusne trenutke!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: