Način pripreme
Prosejte brašno sa začinima i smeđim šećerom u prahu. Dobra je ideja da sve ove suve sastojke izmiksate u procesoru za hranu/blenderu tako da budu jako fini i ako ima ljuskica od karanfilića, da se dobro samelje.
Suvim sastojcima dodajte maslac u komadima, med i vodu.
Pustite da blender pomeša sastojke i izvadite testo koje je tako spremno za nekoliko sekundi.
Ako je veoma mekano, stavite u frižider na 30 minuta, umotano u prozirnu foliju. U mom slučaju to nije bilo potrebno.
Tanko razvijte testo na blago pobrašnjenoj površini i isecite obliku zvezdica ili pahuljica i jelkica.
Poređajte božićne kolače na pleh obložen papirom za pečenje. Dobićete dve doze (dva pleha prazničnih slatkiša).
Svaki pecite oko 10 minuta na 170 stepeni sa ventilatorom.
Ostavite kolače da se ohlade i ukrasite ih otopljenom belom čokoladom i šećernim perlama.
Brzi i hrskavi božićni kolačići za raspoloženje i ukusne trenutke!