Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Keksići»Kolači sa kakaom za Božić bez glutena

Kolači sa kakaom za Božić bez glutena

ZoriZori
Guru
7292375k218
Kolači sa kakaom za Božić bez glutena
Fotografije: Zori
1 / 7
15/01/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
40
"Gotovi božićni kolačići od kakaa bez glutena čuvaju se u posudi sa staklenim poklopcem ili u kutiji sa poklopcem, sa papirom za pečenje postavljenim između redova. Nakon što odstoje jedan dan, postaju ukusniji."

Potrebni sastojci

  • brašno od oraha - 200 g
  • kokosovo brašno - 60 g
  • kukuruzni skrob - 50 g
  • smeđi šećer - 140 g
  • vanila - 1 komad
  • kravlji maslac - 140 g, meki
  • jaja - 2 komada
  • med - 1/2 šolje
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • kakao - 30 g
  • cimet - 10 g
  • so - 1 prstohvat, fino mlevena, himalajska
  • brusnice - 3 kašike, suve, sitno iseckane
  • marmelada - ili slatko po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

Maslac i šećer se mešaju mikserom do guste smese, dodaju se jaja, mešaju dok se ne homogenizuju.

Dodajte brašno od orašastih plodova, kokosovo brašno i kukuruzni skrob, prašak za pecivo, himalajsku so, vanilu i sodu bikarbonu u seckalicu i mešajte na velikoj brzini 15 sekundi.

U posudi sjedinite tečnu i suvu smesu, dodajte kakao, cimet, med i sitno iseckane suve brusnice.

Umesite glatko testo, podelite ga na 4 jednake loptice, svaku umotajte u prozirnu foliju i stavite u frižider na pola sata.

Svaka kuglica se zatim razvije na nelepljivu površinu i izrezuju se oblici kalupom. Prebacite u pleh obložen papirom za pečenje.

Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 10-15 minuta.

Ostavite kolače bez glutena da se potpuno ohlade na ravnoj površini.

Ohlađene kolačiće premažite marmeladom ili slatkom po želji (ja sam koristila slatko od jagoda) i slepite dva po dva.

Gotovi božićni kolačići od kakaa bez glutena čuvaju se u posudi sa staklenim poklopcem ili u kutiji sa poklopcem, sa papirom za pečenje postavljenim između redova. Nakon što su dan-dva zatvoreni, božićni kolačići su ukusniji. Ako su jako tvrdi, u kutiju možete staviti jabuku presečenu na dva dela da omekšaju.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: