Način pripreme
Maslac i šećer se mešaju mikserom do guste smese, dodaju se jaja, mešaju dok se ne homogenizuju.
Dodajte brašno od orašastih plodova, kokosovo brašno i kukuruzni skrob, prašak za pecivo, himalajsku so, vanilu i sodu bikarbonu u seckalicu i mešajte na velikoj brzini 15 sekundi.
U posudi sjedinite tečnu i suvu smesu, dodajte kakao, cimet, med i sitno iseckane suve brusnice.
Umesite glatko testo, podelite ga na 4 jednake loptice, svaku umotajte u prozirnu foliju i stavite u frižider na pola sata.
Svaka kuglica se zatim razvije na nelepljivu površinu i izrezuju se oblici kalupom. Prebacite u pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 10-15 minuta.
Ostavite kolače bez glutena da se potpuno ohlade na ravnoj površini.
Ohlađene kolačiće premažite marmeladom ili slatkom po želji (ja sam koristila slatko od jagoda) i slepite dva po dva.
Gotovi božićni kolačići od kakaa bez glutena čuvaju se u posudi sa staklenim poklopcem ili u kutiji sa poklopcem, sa papirom za pečenje postavljenim između redova. Nakon što su dan-dva zatvoreni, božićni kolačići su ukusniji. Ako su jako tvrdi, u kutiju možete staviti jabuku presečenu na dva dela da omekšaju.
Prijatno!