Način pripreme
Dve vrste brašna bez glutena promešajte u posudi sa praškom za pecivo. U ovom slučajusu samlevene ovsene pahuljice, tako da bude malo krupnije, da ne bude potpuno u prahu.
U brašno iscedite sok od pomorandže, dodajte mleko, ulje, šećer i pire od bundeve.
Umesite testo, koje ostaje blago lepljivo. Ako je retko, dodajte još malo brašna po izboru, a ako je tvrdo - više soka, pirea ili mleka.
Kolači se oblikuju podmazanim rukama tako da se testo ne lepi za ruke. Uzmite količinu kao za veličinu oraha, oblikujte kuglicu, a zatim je lagano spljeskajte i stavite u pleh na papir za pečenje. Ostavite razmak između svakog kolača.
Stavite pleh u zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite kolače 15-20 minuta ili dok ne počnu da miriši i promene boju.
Kada se ispeku i ohlade, kolači se lepe u parovima sa vašim omiljenim džemom, slatkom ili kremom bez glutena.
Kolači od bundeve bez glutena su spremni.