Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Slepljeni kolači»Kolači bez glutena sa bundevom

Kolači bez glutena sa bundevom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88317k
Kolači bez glutena sa bundevom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
10
"Šta drugo da pripremimo u sezoni bundeve, osim kolače od bundeve bez glutena sa veoma prijatnim ukusom"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 100 g kuvana i ispasirana u pire
  • ovseno brašno - 200 g
  • heljdino brašno - 30 g
  • ulje - 50 g + za premazivanje ruku
  • sok od pomorandže - 40 ml sveže isceđen
  • sveže mleko - 40 ml (može od soje ili kokosa)
  • smeđi šećer - 110 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica (bez glutena)
  • džem - po želji (ili krem za lepljenje)
* merne jedinice

Način pripreme

Dve vrste brašna bez glutena promešajte u posudi sa praškom za pecivo. U ovom slučajusu samlevene ovsene pahuljice, tako da bude malo krupnije, da ne bude potpuno u prahu.

U brašno iscedite sok od pomorandže, dodajte mleko, ulje, šećer i pire od bundeve.

Umesite testo, koje ostaje blago lepljivo. Ako je retko, dodajte još malo brašna po izboru, a ako je tvrdo - više soka, pirea ili mleka.

Kolači se oblikuju podmazanim rukama tako da se testo ne lepi za ruke. Uzmite količinu kao za veličinu oraha, oblikujte kuglicu, a zatim je lagano spljeskajte i stavite u pleh na papir za pečenje. Ostavite razmak između svakog kolača.

Stavite pleh u zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite kolače 15-20 minuta ili dok ne počnu da miriši i promene boju.

Kada se ispeku i ohlade, kolači se lepe u parovima sa vašim omiljenim džemom, slatkom ili kremom bez glutena.

Kolači od bundeve bez glutena su spremni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: