Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Jaja na oko»Seoska gozba sa jajima, paradajz sosom i paprikom

Seoska gozba sa jajima, paradajz sosom i paprikom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78816k967
Seoska gozba sa jajima, paradajz sosom i paprikom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 4
18/01/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Poslužite seosku gozbu posutu origanom, parmezanom i svežim peršunom ili bosiljkom."

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • paradajz - 400 g mleveni, iz konzerve
  • crvena paprika - 300 g (sveža ili pečena i oljuštena)
  • beli luk - 2 čena
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • šećer - 1/2 kašičice
  • so - 6 prstohvata
  • biber - 4 prstohvata
  • sir - oko 150 g beli
  • origano - suvi, za posipanje
  • bosiljak - sveže lišće ili sveži peršun
  • kajenska paprika - 1 suva paprika
  • parmezan - 3 kašike, narendan
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte maslinovo ulje i na njemu propržite sitno iseckane čenove belog luka i crvene paprike.

Posle oko 3-4 minuta sipajte paradajz sa malo soli i kuvajte poklopljeno 18-25 minuta. Dodajte izmrvljenu ljutu papriku i prstohvat origana.

Sipajte sos od paradajza i paprike u pleh. Izmrviti sir i slomite jaja odozgo.

Svako jaje pospite prstohvatom soli i prstohvatom bibera.

Jelo sa jajima pecite 10 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Poslužite ukusnu babinu gozbu posutu origanom, parmezanom i svežim peršunom ili bosiljkom.

Prijatno uz ovu moju prelepu seosku gozbu sa jajima, paradajz sosom i paprikom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: