Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Posna gozba sa paprikama i paradajz sosom

Posna gozba sa paprikama i paradajz sosom

Hristiliana DimitrovaHristiliana Dimitrova
Šef kuhinje
17641971
Posna gozba sa paprikama i paradajz sosom
Fotografije: Hristiliana Dimitrova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Omiljeno seosko jelo koje najviše volimo sa posnom pogačom"

Potrebni sastojci

  • paprika - 12 - 15 komada
  • paradajz - 4 - 5 komada
  • sos od paradajza - 250 - 300 ml
  • ulje - 5 supenih kašika
  • šećer - 1/2 kašičice
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike pečemo. Gotove paprike skidamo sa ringle i pokrivamo na oko 10-15 minuta da se lakše oljušte. Nakon toga paprike oljuštimo.

Paradajz oljuštimo i sečemo sitno. Isečeni paradajz i stavljamo u blender da se dobro samelje.

U duboku šerpu stavljamo ulje da se ugreje. Nakon što se ulje ugreje dodajemo mleveni paradajz. Dodajemo takođe so i biber.

Stavljamo poklopac na šerpu da se dinsta paradajz oko 5-10 minuta. Paradajz mešamo s vremena na vreme. Nakon toga dodajemo sos od paradajza.

Dodajemo i šećer da paradajz sos ne kisi. Sos od paradajza vri oko 20-ak minuta ili dok se ne zgusne. S vremena na vreme promešamo.

Pečene paprike poređamo u duboki tanjir i odozgo prelivamo paradajz sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: