Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Fideua sa svinjskim ribićem i čorizom

Fideua sa svinjskim ribićem i čorizom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78816k967
Fideua sa svinjskim ribićem i čorizom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
25/01/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Ukusno iz španske kuhinje, jednostavno za pripremu i veoma brzo, brza fideua sa svinjskim ribićem i čorizom."

Potrebni sastojci

  • fidea - 330 g (vrsta paste, male makarone sa rupom)
  • svinjski ribić - 300 g
  • čorizo - 60 g, svež ili polusuv (kobasica)
  • paradajz pire - 200 - 220 g
  • paprike - 150 g (crvene i zelene)
  • luk - 150 g
  • mladi beli luk - 2 struka
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • šafran - 1/2 kašičice, u prahu
  • origano - 1 kašičica
  • teleći bujon - 1 i 1/2 kockica
  • voda - 800 ml
  • maslinovo ulje e - 60 ml
  • so - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Sitno iseckajte luk, paprike i jedan struk mladog belog luka. Pržite ih u kaseroli sa 50-60 ml maslinovog ulja.

Kad povrće omekša dobro, stavite svinjetinu, isečenu na zalogaje. Pržite uz često mešanje.

Dodajte čorizo, isečen na krugove, alevu papriku, šafran, origano, izmrvljene kockice bujona i vodu.

Kuvajte 20 minuta sa poluotvorenim poklopcem.

Na kraju stavite testeninu i kuvajte još 10 minuta na umerenoj vatri. Mešajte periodično da se ne lepi po dnu posude.

Treba da ostane malo tečnosti. Skinite makarone sa mesom sa vatre, posolite, ako je potrebno (ne stavljam so prethodno pošto su kockice bujona ponekad dovoljne).

Ostavite tako nekoliko minuta, tečnost će da se upije i jelo će da se zgusne.

Servirajte fideu posutu drugim strukom iseckanog mladog belog luka.

Ukusno iz španske kuhinje, jednostavno za pripremu i veoma brzo. Umesto u šerpi ili kaseroli može se pripremai u plehu za paelju.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: