Način pripreme
Svinjski ribić isecite na šnicle debljine oko pola prsta.
Od 400 g treba da dobijete 5-6 komada. Ako želite, možete iseći i tanje.
Iskidajte listiće peršuna i iseckajte sitno sa belilm lukom. Posolite, sipajte maslinovo ulje i lepo izgnječite da se pomešaju mirisi.
Izrendajte paradjz, prethodno oljušten i pomešajte sa malo maslinovog ulja.
Isecite hleb na komade, malo veće od dužine svinjske šnicle.
Prepolovite svako parče tako da dobijete dva dela za sendvič i pecite malo u tiganju sa obe strane.
U istom tiganju sa malo masnoće pecite svinjsi kare dok ne postanu rumeni.
Ovaj deo svinjetine se brzo pripremi, ako se peče dugo, postaje suv. Zato je pravilno - malo vremena na jakoj vatri. To naravno ne važi za debele komade ribića, u našem slučaju su tanki.
Namažite jednu polovinu hleba rendanim paradajzom. Stavite odozgo šniclu, posolite i obilno namažite pestom od peršuna.
Stavite list kačkavalja i poklopite drugom polovinom hleba, možete posuti sa još malo maslinovog ulja.
Ukusni i omiljeni sendviči! Tipični za špansku kuhinju i ima ih u svakom restoranu gde se predlaže doručak ili takozvani almuerzo.
Sendvič sa svinjećim ribićem je gotov.