Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Sendvič sa svinjskim ribićem

Sendvič sa svinjskim ribićem

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78516k960
Sendvič sa svinjskim ribićem
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
01/06/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
17 min.
Kuvanje
13 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
5
"Ukusni i omiljeni sendviči! Tipični za špansku kuhinju i ima ih u svakom restoranu gde se predlaže doručak ili takozvani almuerzo."

Potrebni sastojci

  • svinjski ribić - 400 g
  • kačkavalj - 5 listova
  • paradajz - 1 komad, srednje veličine
  • peršun - 1/2 veze
  • beli luk - 2 čena
  • maslinovo ulje - oko 50 - 60 ml
  • so - po ukusu
  • francuski hleb - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjski ribić isecite na šnicle debljine oko pola prsta.

Od 400 g treba da dobijete 5-6 komada. Ako želite, možete iseći i tanje.

Iskidajte listiće peršuna i iseckajte sitno sa belilm lukom. Posolite, sipajte maslinovo ulje i lepo izgnječite da se pomešaju mirisi.

Izrendajte paradjz, prethodno oljušten i pomešajte sa malo maslinovog ulja.

Isecite hleb na komade, malo veće od dužine svinjske šnicle.

Prepolovite svako parče tako da dobijete dva dela za sendvič i pecite malo u tiganju sa obe strane.

U istom tiganju sa malo masnoće pecite svinjsi kare dok ne postanu rumeni.

Ovaj deo svinjetine se brzo pripremi, ako se peče dugo, postaje suv. Zato je pravilno - malo vremena na jakoj vatri. To naravno ne važi za debele komade ribića, u našem slučaju su tanki.

Namažite jednu polovinu hleba rendanim paradajzom. Stavite odozgo šniclu, posolite i obilno namažite pestom od peršuna.

Stavite list kačkavalja i poklopite drugom polovinom hleba, možete posuti sa još malo maslinovog ulja.

Ukusni i omiljeni sendviči! Tipični za špansku kuhinju i ima ih u svakom restoranu gde se predlaže doručak ili takozvani almuerzo.

Sendvič sa svinjećim ribićem je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: