Način pripreme
Praznični kolač sa pomorandžom za svežinu i raspoloženje na prazničnoj zimskoj trpezi.
Izrendajte koru 1 pomorandže i iscedite sok.
U posudi miksera umutite jaja i šećer, nakon toga vanilin šećer, sok od pomorandže i rendanu koru od pomorandže. Lagano dodajte ulje, a nakon toga prosejano brašno i prašak za pecivo. Nakon što smesa bude gotova ostavite je sa strane.
Uzmite pleh, stavite papir za pečenje na dno i namažite lepo uljem dno i ivice.
Isecite 1 pomorandžu na tanke krugove. Pospite sa malo šećera dno pleha i poređajte krugove pomorandže. Preko sipajte gotovu smesu. Pecite na 180 stepeni, proverite čačkalicom za zube.
Nakon toga vaš praznični kolač je gotov. Izvadite ga iz rerne, sačekajte nekoliko minuta da se ohladi i okrenite.
Po želji možete posuti sa još korica od pomorandže preko kolača od pomorandže.
Izuzetno ukusan i efektan desert, odgovarajući za zimske praznike. Prijatno!