Način pripreme
Da biste napravili testo, pomešajte brašno sa praškom za pecivo, prosejte na radnu površinu, napravite udubljenje u sredini i dodajte kvark. Rasporedite šećer, vanilin šećer, so i maslac po rubu i brzo umesite testo od maslaca. Oblikujte u loptu, uvijte u foliju i stavite u frižider na sat vremena.
Za nadev jabuke naseckajte na četvrtine, izdubite unutrašnjost, ogulite i prepolovite u krst. Komade jabuke sa limunovim sokom, 2 supene kašike vode, šećerom i cimetom dinstajte na slaboj vatri otprilike 5 minuta. Ohladite, ocedite čuvajući tečnost.
Na nabrašnjenoj površini razvijte testo, njime obložite pleg i oblikujte rub visine 4 cm. Izbockajte nekoliko puta viljuškom.
Ravnomerno narendajte marcipan po osnovi od testa u tepsiji.
Rasporedite komade jabuke po osnovi. Nožem naseckajte trake širine 1 cm, pokrijte kolač sa jabukama u oblik rešetke i aromatičnu pitu odozgo namažite umućenim žumancem i jabukovim sokom.
Pecite otprilike 35 minuta. Izvadite iz rerne, ostavite da se ohladi, zatim izvadite iz kalupa. Uživajte u ovoj čarobno ukusnoj nemačkoj piti sa jabukama i marcipanom!