Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Paj»Nemačka pita sa jabukama sa marcipanom

Nemačka pita sa jabukama sa marcipanom

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Nemačka pita sa jabukama sa marcipanom
Fotografije: Ivelina
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
10
"Uživajte u ovoj čarobno ukusnoj nemačkoj piti sa jabukom i marcipanom"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • brašno - 200 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • kvark - 100 g
  • šećer - 100 g
  • vanilin šećer - 1 kesica, 0.01 g
  • maslac - 100 g
  • so - 1 prstohvat
  • Za nadev
  • jabuke - 1 kg
  • limunov sok - 4 supene kašike
  • šećer - 2 supene kašike
  • cimet - 1 kesica, 10 g
  • marcipan - 150 g, sirova smesa
  • šećer u prahu - 1 supena kašika
  • žumance jajeta - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Da biste napravili testo, pomešajte brašno sa praškom za pecivo, prosejte na radnu površinu, napravite udubljenje u sredini i dodajte kvark. Rasporedite šećer, vanilin šećer, so i maslac po rubu i brzo umesite testo od maslaca. Oblikujte u loptu, uvijte u foliju i stavite u frižider na sat vremena.

Za nadev jabuke naseckajte na četvrtine, izdubite unutrašnjost, ogulite i prepolovite u krst. Komade jabuke sa limunovim sokom, 2 supene kašike vode, šećerom i cimetom dinstajte na slaboj vatri otprilike 5 minuta. Ohladite, ocedite čuvajući tečnost.

Na nabrašnjenoj površini razvijte testo, njime obložite pleg i oblikujte rub visine 4 cm. Izbockajte nekoliko puta viljuškom.

Ravnomerno narendajte marcipan po osnovi od testa u tepsiji.

Rasporedite komade jabuke po osnovi. Nožem naseckajte trake širine 1 cm, pokrijte kolač sa jabukama u oblik rešetke i aromatičnu pitu odozgo namažite umućenim žumancem i jabukovim sokom.

Pecite otprilike 35 minuta. Izvadite iz rerne, ostavite da se ohladi, zatim izvadite iz kalupa. Uživajte u ovoj čarobno ukusnoj nemačkoj piti sa jabukama i marcipanom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: