Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem karamel»Krem karamel u multikukeru pod pritiskom

Krem karamel u multikukeru pod pritiskom

NikiNiki
Guru
565853k
Krem karamel u multikukeru pod pritiskom
Fotografije: Niki
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"Krem karamel u multikukeru por pritiskom je toliko ukusan da je bolje da se opskrbite sa još 1 litrom mleka"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer - 150 g
  • jaja - 4 komada
  • vanila - 1 komad
  • Za karamel
  • šećer - 6 supenih kašika, ravnih
  • voda - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokoj posudi mikserom ili metalnom žicom za mućenje mutimo jaja, dodajemo vanilu i šećer, smesu sa jajima mutimo dok se šećer u potpunosti ne istopi.

Zatim dodajemo sveže mleko i mutimo! U zagrejanom tiganju pripremamo karamel tako što stavljamo šećer.

Čim dobije blagu smeđu boju, dodajemo vodu i mešamo dok se ne dobije karamel.

U posudice ili činiju odgovarajuću za termičku obradu stavljamo karamel, na njega sipamo smesu od jaja! Pokrivamo folijom, u multikuker sipamo jednu čašu vode i stavljamo donje postolje.

Stavljamo posudice sa krem karamelom i uključujemo multikuker na visoki pritisak na 8 minuta.

Čim se program završu, ispuštamo pritisak i vadimo krem karamel.

Ostavljamo da se ohladi i okrećemo na tanjir krem karamel u multikukeru pod pritiskom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: